FAQ - Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. We werken deze pagina regelmatig bij! Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@job-talk.nl

Over de App

Waar kan ik de App downloaden?

Android versie: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.jobtalk.app
iPhone/iPad versie: https://itunes.apple.com/app/id1002383110
Webversie: https://job-talk.nl/app

 

Een opmerking speciaal tijdens de lanceringsweek!

 

De app loopt iedere keer vast bij het invullen van bepaalde velden.  

Onze software ontwikkelaars zijn erg druk met het verwijderen van alle kinderziektes. We hopen dat je geduld hebt en het binnen een 2 tal dagen opnieuw gaat proberen. Bijna dagelijks worden er verbeteringen  doorgevoerd, waardoor jouw hapering ook wordt opgelost. Daarnaast treden er storingen op door het  massaal downloaden van de app.

Heb geduld, het gaat goed komen!

 

 

 

De privacy / algemene voorwaarden zijn in een andere taal of helemaal leeg.

Helaas is er iets fout gegaan bij het de livegang in de Apple store met het meenemen van de algemene voorwaarden. Op Android zijn deze voorwaarden wel zichtbaar, in de Iphone app versie nog niet. Op de website kun je de voorwaarden ook terugvinden https://job-talk.nl/privacy

 

 

De functie die ik ambieer of wil gebruiken in mijn vacature staat niet in de functielijst van JobTalk.

De keuze van een functie is geen vrije keuze, omdat je elkaar anders niet zou kunnen matchen. Ben creatief in het benoemen van je rol en zoek naar synoniemen. Bv je zoekt een senior medewerker financiële administratie. Kies bv de functie administratief medewerker. Kies als criteria senior, financiële administratie . Zet vervolgens de functiebenaming zoals je bedrijf het hanteert in het vrije invulveld zodat de werkzoekende dit kan zien. Is er nu een vacature die je echt mist, stuur ons dan een mailtje info@job-talk.nl

 

Ik ben zzp-er, is JobTalk hier ook geschikt voor?

Onze app is perfect geschikt om je als interim professionals aan te bieden voor  tijdelijke opdrachten. Je logt in als werknemer. Vul je algemene profiel volledig in. Maak een zoekopdracht aan. Onder maandsalaris kun je een uurtarief invullen en je vult geen maandsalaris in. Bij de type dienstverband, kies je voor interim / tijdelijk / projectbasis. Alle andere invulvelden voer je naar eigen wens in.

Voor wat betreft het uurtarief. Als je dit niet in wenst te vullen, kun je er voor kiezen om dit niet te doen en pas je tarief kenbaar te maken op het moment dat je een match met een bedrijf hebt. Het uurtarief is geen verplicht invulveld en wordt niet op geselecteerd.

 

Ik zoek tijdelijk iemand die ik op uurbasis in kan huren. Is JobTalk hier ook geschikt voor?

Onze app is perfect geschikt voor het vinden van interim professionals en het plaatsen van tijdelijke opdrachten. Je maakt een vacature aan. Onder maandsalaris kun je een uurtarief invullen en je vult geen maandsalaris in. Bij de type dienstverband, kies je voor interim / tijdelijk / projectbasis. Alle andere invulvelden voer je naar eigen wens in.  

Voor wat betreft het uurtarief. Als je dit niet in wenst te vullen, kun je er voor kiezen om dit niet te doen en pas je tarief kenbaar te maken op het moment dat je een match met een ZZP-er hebt. Het uurtarief is geen verplicht invulveld en er wordt niet op geselecteerd.

 

Worden sollicitanten alleen gekoppeld als zij voldoen aan alle gestelde criteria, of aan een bepaald aantal? 

Een werknemer stelt een zoekprofiel op, waarin een aantal vaste variabelen in zijn opgenomen zoals functie naam, afstand, branche, type dienstverband. In het basis profiel heeft de werknemer reeds de hoogst genoten opleiding ingegeven. Een werkgever geeft in het basis profiel de branche op, verder in de vacature de functienaam, afstand, type dienstverband. Op al deze vaste variabelen wordt geselecteerd. Dáárnaast kunnen beiden criteria kiezen. De persoon of vacature die het hoogst aantal overeenkomstige criteria heeft staat bovenaan. Bv kandidaat A. voldoet aan alle variabelen die in je vacature staan vermeld, maar aan geen criterium. Kandidaat B idem, maar heeft een overeenkomst op basis van het criterium “Communicatief”.  Beide kandidaten zullen worden getoond als  passende kandidaten. Kandidaat B wordt eerst getoond, dan wordt kandidaat A getoond. Het invulveld criteria is geen verplicht invulveld, maar heeft wel grote invloed op je rangschikking. Kies de criteria dus verstandig, je kunt je hiermee goed onderscheiden!

 

Klopt het dat je niet in een database kan om een overzicht te krijgen van alle sollicitanten of werkgevers?

Dat klopt inderdaad. Dit heeft een reden. Op die manier kan er geen acquisitie naar aanleiding van vacatures worden gedaan en kunnen professionals niet worden benaderd om ergen te komen werken.

 

Wellicht is het een idee om een aparte ruimte toe te voegen waarin mensen benodigde certificaten in kunnen vullen?  

Certificaten die belangrijk zijn om te hebben om een bepaalde rol te kunnen vervullen, bv in de ICT, horeca etc., zijn of worden opgenomen in de criteria lijst. Mis je bepaalde certificaten, stuur ons dan gerust een email op info@job-talk.nl

 

Er is geen overzicht van banen die je kunt ordenen op sector.

Voordat we live zijn gegaan hadden we een indeling van functies op beroepsgroep. Ondanks dat je verwacht dat dit overzichtelijk zou zijn, bleek het erg verwarrend. We hebben uiteindelijk ervoor gekozen om een zeer uitgebreide zoekfunctie te hangen aan de functies en aan de criteria. Tijdens het testen bleek dit het meest efficiënt te werken voor de testgebruikers.

We hebben erg ons best gedaan om alle functies op te nemen, maar we zullen er vast wel missen. Mis je een functie mail ons dan op info@job-talk.nl, wij kunnen dan beoordelen of we deze rol kunnen opnemen of je verder helpen door een synoniem door te geven. 

 

Ik wil mijn profiel, zoekopdracht of vacature opslaan, maar dit lukt niet.

De meeste velden zijn verplicht in te vullen velden. Indien het opslaan niet lukt, kijk terug in je profiel waar de notes staan in kleine rode letters. Vul alsnog dit veld in en sla vervolgens op.

 

Ik krijg de app niet in Landscape op ipad.

Wellicht gaan we dit in een volgende release mogelijk maken. Het beste overzicht heb je in portret, vandaar dat we er voor gekozen hebben om de mogelijkheid om JobTalk landscape te gebruiken achterwegen te laten.